Ihmisen tarve kontrolloida, määritellä ja lokeroida kaikkea ympärillään olevaa, toisia ihmisiä, ympäristöä ja myös hallitsematonta kuten luontoa on kiinnostavaa.

 

Voiko luontoa asettaa rajojen sisään ja voiko sitä hallita? Kenellä / millä on oikeus tulla maahamme ja mitä reittiä? Kuka määrittelee ja miten määritellään sallittu saapumisajankohta? Miten elää sovussa luonnon kanssa?

Minua kiinnostaa ajatus luonnon hallitsemattomuudesta. Tulivuorenpurkaukset, vieraslajit, tulvat, hurrikaanit ym. Ajatus holtittomasta pursuamisesta yli rajojen ja samalla sallitun ylittämisestä. Sen piittaamattomuus ihmisen määrittelemiä lajeja, aikakäsitystä, asuinalueita ja rajoja kohtaan.

BIO

Työskentelyni punaisena lankana on usein toisto. Pistojen, silmukoiden tai viivan pitkäkestoinen loputtomalta tuntuva toistaminen. Toistamisessa yhdistyvät tylsyys, keskittyminen, meditatiivisuus ja näistä syntyvä paras mahdollinen olotila - flow. Työni ovat välillä eräänlaisia tylsyydensietotestejä itselleni. Loputtoman toiston puuduttavuuden ylittämisestä syntyy tekemisen nautinto.

IMG_3635.heic